Publiceer in FORUM+

FORUM+ publiceert artikelen en beeldessays die het resultaat zijn van oorspronkelijk onderzoek. De redactie staat ook open voor korte bijdragen, zoals artistieke teksten, interviews en beschouwende essays. Op die manier biedt FORUM+ een platform voor de veelheid aan vormen waarin onderzoek in de kunsten tegenwoordig uitdrukking vindt.

Verder publiceert FORUM+ verdiepende recensies over boeken, cd’s, dvd’s, tentoonstellingen, theater-, opera- en dansvoorstellingen of andere performances gerelateerd aan onderzoek in de kunsten.

FORUM+ publiceert slechts originele bijdragen, dat wil zeggen bijdragen die niet elders werden gepubliceerd in dezelfde vorm en/of taal.

 

Afgewerkte bijdragen in het Nederlands of Engels kunnen gericht worden aan de redactie via redactie@forum-online.be. Bij elke indiendeadline verwelkomen we zowel open bijdragen als bijdragen die aansluiten bij een dossier of thematische oproep.

We vragen auteurs om onze auteursrichtlijnen door te nemen en deze template voor artikels te gebruiken. English versions can be found here.

FORUM+ maakt gebruik van eindnoten voor bibliografische verwijzingen volgens de MLA-stijl (9e editie).

Artikelen ondergaan peerreview. Dat betekent dat deze bijdragen worden beoordeeld door de redactie en een lid van de adviesredactie met specifieke expertise ter zake op basis van de richtlijnen voor reviewers.

Toekomstige deadlines


1 september 2024
15 januari 2025

Recensies

Neem ook een kijkje op onze recensiepagina, waar we recente publicaties en gebeurtenissen uitlichten in het domein van onderzoek in de kunsten.

Richtlijnen om zelf een recensie in te sturen kan je hierboven vinden.