Publiceer in FORUM+

FORUM+ publiceert artikelen en beeldessays die het resultaat zijn van oorspronkelijk onderzoek. De redactie staat ook open voor korte bijdragen, zoals artistieke teksten, interviews en beschouwende essays. Op die manier biedt FORUM+ een platform voor de veelheid aan vormen waarin onderzoek in de kunsten tegenwoordig uitdrukking vindt.

Verder publiceert FORUM+ verdiepende recensies over boeken, cd’s, dvd’s, tentoonstellingen, theater-, opera- en dansvoorstellingen, en de erfgoedrubriek "Ex Libris" over de rijke bibliotheekcollectie van het Antwerpse Conservatorium.

FORUM+ publiceert slechts originele bijdragen, dat wil zeggen bijdragen die niet elders werden gepubliceerd.

 

Afgewerkte bijdragen in het Nederlands of Engels kunnen gericht worden aan de redactie via redactie@forum-online.be.

We vragen auteurs om onze auteursrichtlijnen door te nemen en deze template voor artikels te gebruiken. English versions can be found here.

FORUM+ maakt gebruik van eindnoten voor bibliografische verwijzingen volgens de MLA-stijl (9e editie).

Artikelen ondergaan peerreview. Dat betekent dat deze bijdragen worden beoordeeld door de redactie en een lid van de adviesredactie met specifieke expertise ter zake op basis van de richtlijnen voor referenten.

Toekomstige deadlines

1 december 2023
1 februari 2024
15 augustus 2024

Recensies

Neem ook een kijkje op onze recensiepagina, waar we recente publicaties en gebeurtenissen uitlichten in het domein van onderzoek in de kunsten.

Richtlijnen om zelf een recensie in te sturen kan je hierboven vinden.